Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

7 luni ago · · 0 comments

Începem o nouă grupă de supervizare în Psihologie clinică!

În luna aprilie începem o nouă grupă de supervizare profesională în specialitatea Psihologie clinică!

În programul de supervizare se pot înscrie psihologi clinicieni care au obținut atestatul de liberă practică în supervizare emis de Colegiul psihologilor.

La programul de supervizare pot participa psihologi din toată țara deoarece întâlnirile se vor desfășura online, timp de 8 ore/lună.

Pentru înscriere este necesară încheierea contractului de supervizare profesională și înregistrarea acestuia la Colegiul psihologilor din județul de care aparțineți.

În cadrul supervizării, psihologii clinicieni învață cum să își exercite competențele profesionale, în limitele treptei pe care se află, conform normelor legale aflate în vigoare.

Competențele profesionale de specialitate în psihologie clinică, nivelul I – practicant sub supervizare:

  • Psihologul poate să iși exercite competențele profesionale cu condiția încheierii și executării contractului de supervizare profesională cu un supervizor certificat în specialitatea psihologie clinică;

  • evaluarea psihologică clinică /psihodiagnostic clinic – identificarea factorilor psihologici implicați în sănătate, dezvoltare și tulburare/boală mintală, handicap/dizabilități;

  • evaluarea psihologică clinică a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES), sarcină sau adopție, plasament, educație, adicții, intervenții paliative, mediul instituțional sau penitenciar, justiție (asistență psihologică la audierea participanților în procesul judiciar, asistență psihologică pentru recuperare și reintegrare socială), la adult, familie sau copil;

  • promovarea și optimizarea sănătății și dezvoltării umane;

  • intervenție psihologică clinică primară – consiliere psihologică primară pentru controlul primar al factorilor psihologici implicați în sănătate și boală.

Pentru a putea trece la treapta de psiholog practicant autonom în psihologie clinică este necesar ca perioada de supervizare să se suprapună cu vechimea în profesie. Acest lucru înseamnă fie că vă puteți angaja ca psiholog, fie vă puteți deschide cabinet.

În cadrul supervizării vom învăța despre:

  • legile și normele aflate în vigoare;

  • acte necesare în cabinet (contracte, registre, acord GDPR, acord parental etc.);

  • întocmirea raportului psihologic în acord cu Ghidul de bune practici emis de Colegiul Psihologilor din România pentru specialitatea Psihologie clinică;

  • metode și tehnici de evaluare psihologică avizate de către Comitetul director al CPR, procedura de licențiere și utilizare în practica psihologică clinică;

  • intervenție psihologică primară în limitele competenței psihologului clinician practicant în supervizare;

  • studii de caz.

La finalul supervizării, supervizatul va prezenta 5 studii de caz însoțite de rapoarte psihologice. Ulterior va primi de la supervizor raportul de supervizare necesar la întocmirea dosarului pentru a trece la următoarea treaptă profesională, de psiholog practicant autonom în Psihologie clinică.

Pentru absolvenții de facultate în sistem Bologna, pentru a putea trece la treapta de autonom este necesară absolvirea unui master  în specialitatea psihologie clinică sau psihoterapie.

Pe parcursul supervizării veți beneficia de sprijin, suport, îndrumare pentru realizarea evaluărilor psihologice, redactarea rapoartelor și avizelor psihologice. De asemenea, în perioada supervizării veți avea acces la metodele și tehnicile de evaluare deținute de supervizor.

Supervizarea se desfășoară timp de 1 an însumând 100 ore, împărțite în 8 ore/lună. Întâlnirile se pot desfășura săptămânal- câte 2 ore, de două ori pe lună – câte 4 ore, sau o zi pe lună – 8 ore. Vor fi stabilite de comun acord, în așa fel încât să poată participa toți psihologii înscriși.

Pentru detalii și înscieri mă puteți contacta la numărul de telefon: 0766.548.667 sau pe e-mail: psiholog@ralucaignat.ro.

Dacă nu răspund imediat înseamnă că sunt într-o ședință și vă contactez eu în cel mai scurt timp.

 

Categories: Articole

Lasă un răspuns