Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Cine sunt eu...

Un psiholog bun pentru tine reprezinta acea persoana cu care rezonezi, care simti ca te intelege deplin, te accepta neconditionat, fara sa te judece, te asculta si iti asigura un mediu confortabil, in deplina siguranta. In cabinetul unui psihoterapeut bun pentru tine simti ca poti fi tu, poti discuta deschis despre orice iti trece prin minte, stiind ca primesti suportul necesar pentru a merge mai departe.

Eu sunt Raluca Ignat, psiholog clinician autonom si psihoterapeut sistemic de cuplu si familie, pasionata de meseria mea. Imi place sa fiu alaturi de oameni, iar acest lucru m-a determinat sa invat, sa ma perfectionez pentru a fi alaturi de persoanele aflate in momente dificile ale vietii. Consider ca viata intreaga este un proces de invatare, in care experientele grele reprezinta adevarate capitole ce ne transmit lectii pe care le invatam, iar uneori le repetam. Cu fiecare capitol incheiat mai urcam un pas pe scara evolutiei.

Experienta profesionala:

In prezent sunt psiholog clinician autonom si psihoterapeut sistemic de cuplu si familie, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Imi desfasor activitatea in propriul Cabinet Individual de Psihologie Ignat Raluca, dar si in cadrul Centrului Medical Pandora unde ofer consultatii, evaluare psihologica, consiliere psihologica atat contra cost, cat si decontate de casa de asigurari de sanatate, alaturi de colegii mei, medici psihiatri si neurologi.

Din luna august 2018 si pana in august 2020 am avut o frumoasa colaborare cu Clinica Serenity unde am oferit servicii psihologice pentru adulti si copii, evaluare psihologica complexa utilizand teste standardizate, terapie individuala, de familie, de cuplu, pentru copii si varstnici.

Tot in cadrul clinicii Serenity am organizat si coordonat Programele „Slabitul si psihicul”, „Fara anxietate”, „Ingrijeste-ti creierul” si m-am implicat in organizarea unor evenimente (terapii de grup, workshopuri), un eveniment de succes fiind „Ceai si meditatie”.

Din anul 2016 si pana in martie 2020 am fost psiholog clinician practicant in cadrul Centrului de Ingrijire si Asistenta pentru persoane cu Dizabilitati „Casa Max”, din cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 3. Diversele patologii intalnite in centru au imbogatit experienta mea in evaluarea starii de sanatate mintala, consilierea psihologica a beneficiarilor internati permanent in centru, interventie in situatii de criza, asistenta psihologica a bolnavilor aflati in stadiu terminal.

Am lucrat in centrul Casa Max cu diverse patologii, cum ar fi: tulburari neurocognitive majore, schizofrenie paranoida, catatonica, retard mental, oligofrenie, tulburari de personalitate si de comportament, depresie, anxietate, agorafobie, atacuri de panica. De asemenea, am lucrat si lucrez cu pacienti oncologici, cu tulburari de somatizare sau alte afectiuni cronice.

Am organizat saptamanal si am coordonat grupuri de suport si terapii de grup pentru beneficiarii centrului, fapt care a contribuit la mai buna intelegere si coordonare a activitatilor de grup din partea mea si au adus pacientilor rezultate excelente pe termen lung din punct de vedere al echilibrului mental.

In perioada decembrie 2016 – februarie 2018 am fost psiholog practicant in cadrul Unitatii de Ingrijire la Domiciliu din cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 3. M-am ocupat de evaluarea si asistenta psihologica a persoanelor varstnice, consilierea psihologica in situatii de criza si in stadiul terminal, consilierea psihologica a ingrijitorilor personali ai persoanelor varstnice, consilierea psihologica a familiilor acestora. Am organizat grupuri de suport pentru ingrijitorii la domiciliu in vederea imbunatatirii performantelor la locul de munca, imbunatatirea comunicarii cu beneficiarii, gestionarea situatiilor de stres aparute in urma interactiunii cu persoanele varstnice.

In perioada iunie 2008 – aprilie 2011 am fost psiholog in specialitatea Psihologia muncii si organizationala in cadrul unui lant farmaceutic din Bucuresti.

Studii:

Am urmat cursurile Facultatii de Sociologie – Psihologie in perioada 2004 – 2009.

Am formare in specialitatea Psihoterapie sistemica de cuplu si familie (2017-2019) in cadrul Institutului de Sexologie din Cluj.

Am formare complementara in Psihologie clinica (2017-2019) in cadrul Institututului de Sexologie din Cluj.

Am participat la cursuri de formare profesionala continua acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania:

 • Evaluarea complexa psihodiagnostica si psihopedagogica – in alcatuirea raportului/profilului psihologic si planul de interventie personalizat;
 • Psihodiagnostic si evaluare clinica in disfunctiile sexuale;
 • Metode si tehnici interactive de autocunoastere si dezvoltare personala, utilizate in lucrul cu copii si adolescenti;
 • Evaluarea psihologica a copilului si familiei in situatii de divort, adoptie sau trauma;
 • Utilizarea „Jocurilor serioase” la pacientii cu Alzheimer;
 • Asistenta sociala a persoanelor varstnice si a persoanelor cu dizabilitati.

Am urmat cursuri de dezvoltare personala individuala si de grup, insumand peste 300 de ore.

Din anul 2015 sunt si consilier de dezvoltare personala acreditat ANC.

Sunt autoare a volumului de povestiri terapeutice „Dezvoltare personala, vindecare emotionala si maturizare”, aparut in anul 2016 la Editura Atman si autoare a numeroase articole de specialitate publicate in presa scrisa si online.

Am fost redactor colaborator al revistei Avantaje si colaboratoarea unor reviste online si tiparite din anul 2015. Prin intermediul articolelor pe care le scriu si al interviurilor incerc sa aduc in atentia cititorilor necesitatea apelarii la serviciile psihologice si contributia acestora la echilibrul fizic-psihic-emotional.

Sunt membra a Colegiului Psihologilor din Romania.

Sunt membra a Societatii Romane de Sexologie Clinica si Procreere Umana.

Detin licenta de utilizare a testelor psihologice:

 • MASC-10 – evaluarea nivelului de anxietate la copii si adolescenti;
 •  NEOFFI –  test de personalitate;
 •  ABAS – II – evaluarea functionalitatii la copii si adulti (de la 2 ani la 89 ani);
 • T.A.T. – Testul aperceptiei tematice;
 • E.F.E. – evaluarea functiilor eu-lui;
 • T.O.M. –  test de orientare motivationala;
 • BDI – II –  Inventarul de depresie Beck.

Eliberez raport psihologic necesar la comisiile de handicap, pentru copii, adulti si persoane varstnice, cu scoruri MMSE, GAFS, Scala Barthel, Reisberg, Testul ceasului, precum si avize psihologice.

Pentru detalii si programari ma puteti contacta telefonic la numarul 0766.548.667 sau prin e-mail, pe adresa psiholog@ralucaignat.ro.

Daca nu raspund imediat inseamna ca sunt intr-o sedinta si va voi contacta eu in cel mai scurt timp. 

Sedintele de evaluare psihologica si psihoterapie se desfasoara numai in baza unei programari prealabile. 

Va multumesc pentru intelegere si va astept cu drag! 🙂

Raluca Ignat

Image

Sunt aici pentru ca tu sa fii bine cu tine!